Комп'ютерна Академія IT Step - повноцінна IT-освіта для дорослих і дітей. Ми навчаємо з 1999 року. Авторські методики, викладачі-практики, 100% практичних занять.

Ви використовуєте застарілий браузер!

Ваш браузер Internet Explorer, на жаль, є застарілим. Ця версія браузеру не підтримує багато сучасних технологій, тому деякі функції сайту можуть працювати з помилками. Рекомендуємо переглядати сайт за допомогою актуальних версій браузерів Google Chrome, Safari, Mozilla Firefox, Opera, Microsoft Edge

ШАГ логотип

5 головних питань про Java

IT Step Academy

26.02.2019

2903 перегляда

Java – найбільш популярна та затребувана мова програмування. Безпека, мобільність і надійність – це все про Java. Вона підходить для вирішення багатьох цілей і її використовують майже скрізь. За допомогою Java можна створювати програмне забезпечення, комп’ютерні ігри, мобільні додатки. Вона не лише не здає позиції вже більше 20 років в IT сфері, але й продовжує набирати обертів, тим самим формуючи величезний попит на Java розробників.

Олег Новосад, Senior Mobile Software Engineer у SoftServe, засновник та CEO у власному стартапі, викладач курсу Java в IT STEP Academy, відповів на 5 головних питань про Java.

Чому Java – це круто?

Ще у 2016 році Java зайняла перше місце за кількістю працівників в IT-сфері та за кількістю найзатребуваніших програмістів. Java продовжує зберігати таку тенденцію.

Java використовується в багатьох галузях: виготовлення сайтів, суперстабільних і надпотужних серверів, розробка під Android і навіть розробка ПЗ для побутової техніки.

Хто може стати Java Developer?

Джава спеціалістом може стати будь-хто. Набагато важче навчити людину з поганими, так званими, soft-скілами (комунікація, робота в команді, самокритика, самомотивація тощо), ніж добре підготовлену технічну людину.

Є багато ресурсів, які допоможуть швидко встати на ноги і впевненіше вивчати Java, багато практичних завдань тощо (наприклад, http://codingbat.comhttp://codewars.comтощо).

Звичайно плюсом є вміння думати за рамками, бажання багато працювати над собою понаднормово і поглинати знання з різних джерел.

Що має знати та вміти розробник на Java?

Розробник на Java може бути різним відносно його профілю, але будь-який розробник на Java має впевнено почуватись в Java Core. Java Core – це ядро Java, основи та розширені функції Java без застосування зовнішніх бібліотек, готових рішень тощо.

Розробник на Java під Web, окрім навичок роботи з Java Core, має впевнено почуватись у роботі з базами даних, HTML / CSS та Javascript. В останньому достатньо основ, але знання таких фреймворків як Angular, React тощо буде величезним плюсом на співбесіді та в повсякденній роботі.

Є такі поняття як Fullstack Java інженер та Backend Java інженер:

Fullstack повинен знати вище перелічене і Java Core як мінімум. Зазвичай в ІТ-компаніях шукають “джавістів”, котрі знають Spring (це набір готових рішень для розробки на Java)

Backend спеціалісту досить знання Java Core + Spring. Йому необов’язково знати HTML / CSS / Javascript, але це буде плюсом, якщо будуть відповідні задачі на проектах і інженер зможе з цим справитись

Розробник на Java під Android має добре володіти Java Core, XML (спеціальна мова розмітки, на якій будується інтерфейс користувача на мобільних пристроях з ОС Android) та мати хоча б базові навички роботи з Android SDK (Software Development Kit, набір для розробки під Android).

Що відрізняє розробника на Java від інших?

Джава розробники вважались хіпстерами і це їх відрізняє. Насправді різкої різниці немає, адже якщо ти знаєш Java, то:

- за короткий термін зможеш оволодіти подібними мовами, як C# чи C++ (з “плюсами” знадобиться більше часу)

- знаючи розробку під Android, Java спеціаліст зможе швидко перейти на розробку під iOS

- маючи досвід роботи з серверною частиною можна перенести принципи розробки на іншу мову чи технологію (python, ruby, php тощо)

Який кар’єрний зріст та перспективи у Java розробників?

Розкажу на своєму прикладі:

1. Я починав як Fullstack Java інженер з базовими знаннями Spring, та непоганими навичками в HTML / CSS / Javascript (включаючи такий древній фреймворк як Backbone)

2. Потім ми писали додаток під стаціонарні комп’ютери та web на технології GWT (Google Web Toolkit), де все пишеться на Java.

3. Після цього зміг швидко перейти на C# та деякий час попрацювати над проектом на .NET і паралельно розробляючи ігри на Unity3D (також C#)

4. У вільний від роботи час випустив два додатки під Android, де також Java

5. Потім перейшов з Android на iOS (мова Swift) і після першого кварталу роботи паралельно підтримував і розробляв проект на двох мобільних платформах.

6. Зараз розробляю два проекти, один на Android (Java) та Xamarin (Мобільна розробка під декілька платформ на C#)

7. Паралельно з тим в моєму стартапі є мобільний додаток на Android, iOS, весь сервер був раніше написаний на NodeJS (Javascript), зараз він працює на Spring (Java) використовуючи базу даних MongoDB.

8. Відповідно кар’єрний ріст йшов стандартним шляхом Trainee (стажер) → Junior → Intermediate → Senior → за півроку ставатиму архітектором програмного забезпечення і фактично мова чи технологія вже не гратиме ролі.

9. Паралельно з тим розробник на Java може здати дві зовнішні сертифікації OCA та OCP, які в багатьох компаніях рівняються з позиціями Intermediate та Senior відповідно. А для того, щоб їх здати, треба мати глибоке розуміння Java Core та роботі з базами даних на Java.

Перспектив багато, головне – працювати і не зволікати, бо поки ти сидиш на позиції Junior’а, хтось вже отримує Senior’a і відкушує більший кусок пирога.



Автор:

Редакція Компьютерної Академії IT Step

Дизайн

3D візуалізатор - професія майбутнього

Сучасний світ став візуальним, а тривимірна візуалізація – невід'ємною частиною нашої епохи. Пам'ятаєте останній раз, коли ви бачили реалістичне зображення будівлі, інтер'єру або продукту до його створення? Це була 3D візуалізація, і вона грає велику роль у нашому житті. 3D візуалізатор – це той, хто створює цю магію.

Сучасний світ став візуальним, а тривимірна візуалізація – невід'ємною частиною нашої епохи. Пам'ятаєте останній раз, коли ви бачили реалістичне зображення будівлі, інтер'єру або продукту до його створення? Це була 3D візуалізація, і вона грає велику роль у нашому житті. 3D візуалізатор – це той, хто створює цю магію.   Мистецтво 3D візуалізації проникає у багато сфер нашого життя. Від архітектури і дизайну інтер'єру до реклами та промислового проектування – скрізь можна знайти сліди роботи 3D візуалізаторів. Ми розглянемо, які завда

ШАГ логотип

Soft-skills

Як знайти роботу junior спеціалісту без досвіду роботи

Пошук роботи для фахівців у сфері інформаційних технологій завжди залишається актуальним питанням. Безліч новачків, які мають певні знання та навички в IT, стикаються із завданням: як розпочати кар'єру, не маючи досвіду роботи. Ринок IT надає безліч можливостей для джунів, які прагнуть застосувати знання на практиці.

Пошук роботи для фахівців у сфері інформаційних технологій завжди залишається актуальним питанням. Безліч новачків, які мають певні знання та навички в IT, стикаються із завданням: як розпочати кар'єру, не маючи досвіду роботи. Ринок IT надає безліч можливостей для джунів, які прагнуть застосувати знання на практиці.   Однак, незважаючи на потребу компаній у нових спеціалістах, пошук роботи для junior'ів без досвіду може стати певним викликом при конкуренції з досвідченішими кандидатами. Також, не завжди просто зрозуміти, які компетенції

ШАГ логотип

Soft-skills

10 кращих технік тайм-менеджменту для айтішника

Ефективне управління часом є однією з ключових навичок, необхідних айтішникам для успішної роботи в швидкому та динамічному світі інформаційних технологій. В індустрії, де терміни жорсткі, проекти багатозадачні, а вимоги до продуктивності високі, уміння ефективно планувати, організовувати та контролювати свій час стає невід'ємною частиною успіху.

Ефективне управління часом є однією з ключових навичок, необхідних айтішникам для успішної роботи в швидкому та динамічному світі інформаційних технологій. В індустрії, де терміни жорсткі, проекти багатозадачні, а вимоги до продуктивності високі, уміння ефективно планувати, організовувати та контролювати свій час стає невід'ємною частиною успіху.   У нашій статті ми представимо вам 10 найкращих технік тайм-менеджменту, спеціально підібраних для айтішників. Ви дізнаєтеся про різні стратегії, які допоможуть вам оптимізувати використ�

ШАГ логотип

SMART - цілі: найкращий помічник у плануванні для програмістів

Для успіху у програмуванні потрібні не тільки технічні навички, а й уміння ефективно керувати своїми завданнями та цілями. У цій статті ми поринемо у світ SMART-цілей та розглянемо, як програмісти можуть використовувати цей підхід для підвищення продуктивності та професійного розвитку.

Для успіху у програмуванні потрібні не тільки технічні навички, а й уміння ефективно керувати своїми завданнями та цілями. У цій статті ми поринемо у світ SMART-цілей та розглянемо, як програмісти можуть використовувати цей підхід для підвищення продуктивності та професійного розвитку.   Знайомство з концепцією SMART-цілей SMART - це акронім, який описує основні характеристики ефективної мети: Specific (конкретна), Measurable (вимірна), Achievable (досяжна), Relevant (пов'язана з поточними завданнями та цілями) та Time-bound (обмежена за часом). Кожен із цих аспектів �

ШАГ логотип

Літній ІТ-табір

Перетворіть літні канікули на пригоду для вашої дитини

Детальніше

IT STEP SCHOOL

Ви мрієте, щоб ваша дитина із задоволенням йшла на уроки? Якщо відповідь ТАК - IT’S SCHOOL саме для вас!

Детальніше

ІТ для дітей

Хочете, щоб дитина розпочала кар’єру в IT? Не обов’язково чекати завершення навчання у школі😉

Детальніше

Набір триває

ІТ-освіта для дітей 7-14 років - це можливість допомогти їм обрати свою професію в майбутньому🧑‍💻 Встигніть забронювати місце в групі!

Детальніше

Пробні уроки

Щотижня в IT Step Academy проходять пробні уроки для дітей! Перелік усіх івентів шукайте у розділі "Заходи"

Детальніше

Цей сайт використовує Cookies

Політика конфіденційності