Комп'ютерна Академія IT Step - повноцінна IT-освіта для дорослих і дітей. Ми навчаємо з 1999 року. Авторські методики, викладачі-практики, 100% практичних занять.

Ви використовуєте застарілий браузер!

Ваш браузер Internet Explorer, на жаль, є застарілим. Ця версія браузеру не підтримує багато сучасних технологій, тому деякі функції сайту можуть працювати з помилками. Рекомендуємо переглядати сайт за допомогою актуальних версій браузерів Google Chrome, Safari, Mozilla Firefox, Opera, Microsoft Edge

ШАГ логотип

Курси програмування - 12 порад щодо вибору

Редакція IT STEP Academy

Освіта для дорослих

Програмування

12.04.2022

4110 переглядів

Який напрямок вам підійде

Не намагайтеся охопити все й одразу. Краще вибрати найбільш підходящий напрямок та розвиватися в ньому:

  • Full-stack розробник. Універсальний «солдат», який може розробити проект від А до Я. До обов'язків спеціаліста входить робота з мережею, серверами, API, бізнес-логікою, інтерфейсом користувача і т.д.

  • Front-end розробник. Працює над зовнішнім виглядом проекту. Результат його роботи – те, з чим взаємодіє користувач. Це інтерфейс, оптимізація, програмна логіка тощо.

  • Back-end розробник. Програміст, що спеціалізується на розробці програмно-адміністративної частини програми, задаючи зовнішнім елементам серверну логіку. Має бути працювати з алгоритмами, базами даних, займатися тестуванням та налагодженням.

  • Web-програміст. Виконує завдання як за клієнта, і за сервера. Працює з базами даних, безпекою.

Курси програмування – чудова альтернатива для новачків, які хочуть освоїти нову професію, але не можуть приділити час денному формату навчання у ВНЗ. Закінчивши курси для початківців, ви отримаєте базові навички та знання зі спеціальності, зможете зорієнтуватися у світі технологій та визначити подальший вектор розвитку себе як спеціаліста.

Вибір мови програмування

Навчання в Академії ШАГ включає програму, в якій задіяні наступні мови програмування:

  • C++;

  • PL-SQL;

  • JavaScript;

  • C#;

  • PHP.

Якщо вас цікавить проста і зрозуміла мова програмування - пропонуємо навчання на Python. Це оптимальний варіант для початківців. Однією з основних переваг Python є динамічна типізація, що спрощує процес написання коду і дозволяє уникнути багатьох фатальних помилок. Ця мова дозволяє створювати цікаві програми без необхідності вивчення складного синтаксису.

Актуальність навчальної програми

IT галузь - найдинамічніша у світі. Постійно з'являються нові програмні бібліотеки та технологічні рішення, вдосконалюються інструменти розробки. Відповідно, змінюються вимоги до претендентів на ринку праці. Тому студенти повинні вивчати нові інструменти та отримувати знання про технології, актуальні на даний момент.

Формат курсів для початківців

Академія ШАГ пропонує три форми навчання:

  • Стаціонар. Усі заняття проводяться з викладачем. Оптимальний варіант для тих, хто має час, а самостійне навчання не дається.

  • Напівстаціонар. Найбільш підходяща форма навчання для суміщення з роботою чи навчанням. Студенту надається електронний урок для самостійного навчання, до якого входять теорія, інструкції, домашні завдання та приклади. Для спрощення процесу навчання передбачаються інтерактивні матеріали. Можлива консультація із викладачем.

  • School | Студент. Оптимальний варіант для старшокласників та студентів. Адаптована програма дає змогу освоювати спеціальність, не відриваючись від основного навчального процесу.

Для новачків швидке занурення у середу – чудово. Але на старті краще уникати інтенсивності або експрес-навчання.

У якому віці можна починати вчити дитину?

Не слухайте тих, хто стверджує, що розпочинати навчання програмуванню слід у старших класах. Технології розвиваються, діти швидше освоюють гаджети, тому перші кроки в галузі програмування дитина може робити вже у 4-5 років. Зрозуміло, ні про яке написання коду в такому віці не може бути мови. Основне завдання – не змусити дитину програмувати, а прищепити інтерес.

Навчання через ігри дозволяє:

  • швидше освоїти малюкові комп'ютер чи мобільний гаджет;

  • почати тренувати логічне мислення: що раніше дитина почне це робити, то краще, оскільки це потрібно навіть дорослим програмістам;

  • вивчити основи розробки лише на рівні створення певної послідовності действий.

Академія ШАГ пропонує навчання через захоплюючі розвиваючі програми. Викладачі освітнього центру знають, як переключити увагу малюків із ігор на розробку власних проектів. Грамотний підхід до навчання дозволяє розвивати нестандартне мислення, набувати досвіду роботи в команді, знайомитися з новими технологіями.

Тип навчання

Робота в групі - оптимальний варіант для тих, хто звик отримувати знання та досвід у колі однодумців. Тому важливо, щоб у всіх учнів був приблизно однаковий рівень. У деяких випадках доцільніше вибрати індивідуальні заняття для початківців. Викладач буде повністю зосереджений на одному учневі. Такі заняття дають сильну мотивацію і відчуття підтримки, що особливо важливо в критичних ситуаціях, коли студент залишається віч-на-віч із проблемою.

Викладачі

При виборі курсів програмування завжди потрібно орієнтуватися на навчальні заклади, де викладають провідні фахівці. У викладача має бути досвід у IT-сфері. У Комп'ютерній Академії ШАГ працюють викладачі-практики – спеціалісти провідних IT-корпорацій. Тому учні набувають актуальних знань із реальної практики.

Мотивація

Якщо вам не подобається напрямок - не намагайтеся його вивчати тільки тому, що він більш оплачуваний. Потрібно бути закоханим у свою справу – це простий секрет у досягненні успіху у будь-якій галузі. Тому така важлива внутрішня мотивація.

Глибоко вивчити предмет вам допоможуть:

  • тематична література;

  • статті;

  • відео;

  • актуальні книги, журнали тощо.

Якщо ви вирішили зайнятися вивченням програмування, не полінуйтеся прочитати «Чистий код» Роберта Мартіна. Цю книгу недаремно називають «біблією програміста»: у ній докладно описується процес написання чистого коду та докладно розписуються помилки, з якими часто стикаються новачки. До речі, книги можуть непогано допомогти в якості додаткового матеріалу для самостійного вивчення програмування. Вони допоможуть здобути гарну теоретичну базу, яка потім знадобиться в роботі. Читайте книги по програмуванню, навіть якщо обираєте формат навчання на курсах.Одне іншому точно не завадить.

Скільки тривають курси програмування у Києві

Тривалість нашої програми навчання – 2.5 роки. Багато курсів обіцяють зробити з новачка професійного програміста за кілька місяців. Насправді це неможливо. За цей час ви реально можете освоїти не більше двох IT-напрямків, але про жодні практичні навички мови бути не може. Максимум, чому навчать експрес курси програмування - виконання примітивних завдань. Відповідно для отримання нових навичок доведеться додатково навчатися самостійно.

Інтенсиви залишають безліч прогалин у базовій освіті, закрити які часом не виходить і за наступні 10 років. Доцільніше здобути хорошу освіту, яка закладе якісний фундамент на початку кар'єри. У курси програмування від ШАГ увійшли лише необхідні предмети, немає нічого зайвого. За 5 семестрів, тобто 2.5 роки, ви зможете отримати якісну IT-освіту.

Скільки коштують курси програмування

Ціна на курси залежить від низки факторів, серед яких:

  • обрана спеціальність та напрямок;

  • формат курсів;

  • тип навчання.

Вартість навчання у стаціонарі складає від 3391 грн/місяць. Заняття проводяться тричі на тиждень по дві пари. Приймаються студенти віком від 15 до 55 років. Навчання у пів стаціонарі коштуватиме від 2548 грн щомісяця. Заняття проводяться раз на тиждень по три пари. Програма School Student підійде для школярів та студентів віком від 15 до 21 року. Заняття проводяться двічі на тиждень по дві пари. На навчання за цією програмою потрібно 7 семестрів, тобто 3,5 року.

Що зрештою?

У результаті випускник Академії ШАГ отримує готове портфоліо. Протягом усього навчання студенти працюють над проектами, максимально наближеними до реалій ІТ-світу та відповідають запитам роботодавців. У результаті студент має написати дипломний проект. Портфоліо складається з усіх написаних проектів, які не соромно показати на співбесіді.

Навчаючись у ШАГ, студент отримує максимум практичних знань та допомогу у працевлаштуванні. На захисті дипломних та курсових проектів присутні представники провідних ІТ-корпорацій. Найчастіше талановитим студентам пропонують роботу ще на етапі навчання.

Які навички ви отримаєте

Що ви зможете, закінчивши навчання в ШАГ:

  • Розраховувати алгоритми вирішення певних завдань, включаючи вартість реалізації.

  • Розробляти бази даних, автоматизувати їхню роботу з урахуванням вимог замовника чи особливостей завдання.

  • Створювати програми, у тому числі хмарні, які реагують на події користувачів і надають дані, що зберігаються на основі.

  • Розробляти web-сторінки на HTML та CSS. У процесі навчання ви вивчите мову розмітки XML, зрозумієте, як користуватися cookies, навчитеся працювати з MySQL.

  • Створювати комп'ютерні ігри та програми для мобільної системи Android.

  • Розробляти програми для Windows із застосуванням графіки, БД, клієнт-серверних технологій.

  • Створювати софт, який вирішуватиме повсякденні завдання користувачів.

Навчання в ШАГ побудовано таким чином, щоб ви могли повністю поринути у свою спеціальність, не відволікаючись на зайве.

 



Автор:

Редакція IT STEP Academy

-

Дизайн

3D візуалізатор - професія майбутнього

Сучасний світ став візуальним, а тривимірна візуалізація – невід'ємною частиною нашої епохи. Пам'ятаєте останній раз, коли ви бачили реалістичне зображення будівлі, інтер'єру або продукту до його створення? Це була 3D візуалізація, і вона грає велику роль у нашому житті. 3D візуалізатор – це той, хто створює цю магію.

Сучасний світ став візуальним, а тривимірна візуалізація – невід'ємною частиною нашої епохи. Пам'ятаєте останній раз, коли ви бачили реалістичне зображення будівлі, інтер'єру або продукту до його створення? Це була 3D візуалізація, і вона грає велику роль у нашому житті. 3D візуалізатор – це той, хто створює цю магію.   Мистецтво 3D візуалізації проникає у багато сфер нашого життя. Від архітектури і дизайну інтер'єру до реклами та промислового проектування – скрізь можна знайти сліди роботи 3D візуалізаторів. Ми розглянемо, які завда

ШАГ логотип

Soft-skills

Як знайти роботу junior спеціалісту без досвіду роботи

Пошук роботи для фахівців у сфері інформаційних технологій завжди залишається актуальним питанням. Безліч новачків, які мають певні знання та навички в IT, стикаються із завданням: як розпочати кар'єру, не маючи досвіду роботи. Ринок IT надає безліч можливостей для джунів, які прагнуть застосувати знання на практиці.

Пошук роботи для фахівців у сфері інформаційних технологій завжди залишається актуальним питанням. Безліч новачків, які мають певні знання та навички в IT, стикаються із завданням: як розпочати кар'єру, не маючи досвіду роботи. Ринок IT надає безліч можливостей для джунів, які прагнуть застосувати знання на практиці.   Однак, незважаючи на потребу компаній у нових спеціалістах, пошук роботи для junior'ів без досвіду може стати певним викликом при конкуренції з досвідченішими кандидатами. Також, не завжди просто зрозуміти, які компетенції

ШАГ логотип

Soft-skills

10 кращих технік тайм-менеджменту для айтішника

Ефективне управління часом є однією з ключових навичок, необхідних айтішникам для успішної роботи в швидкому та динамічному світі інформаційних технологій. В індустрії, де терміни жорсткі, проекти багатозадачні, а вимоги до продуктивності високі, уміння ефективно планувати, організовувати та контролювати свій час стає невід'ємною частиною успіху.

Ефективне управління часом є однією з ключових навичок, необхідних айтішникам для успішної роботи в швидкому та динамічному світі інформаційних технологій. В індустрії, де терміни жорсткі, проекти багатозадачні, а вимоги до продуктивності високі, уміння ефективно планувати, організовувати та контролювати свій час стає невід'ємною частиною успіху.   У нашій статті ми представимо вам 10 найкращих технік тайм-менеджменту, спеціально підібраних для айтішників. Ви дізнаєтеся про різні стратегії, які допоможуть вам оптимізувати використ�

ШАГ логотип

SMART - цілі: найкращий помічник у плануванні для програмістів

Для успіху у програмуванні потрібні не тільки технічні навички, а й уміння ефективно керувати своїми завданнями та цілями. У цій статті ми поринемо у світ SMART-цілей та розглянемо, як програмісти можуть використовувати цей підхід для підвищення продуктивності та професійного розвитку.

Для успіху у програмуванні потрібні не тільки технічні навички, а й уміння ефективно керувати своїми завданнями та цілями. У цій статті ми поринемо у світ SMART-цілей та розглянемо, як програмісти можуть використовувати цей підхід для підвищення продуктивності та професійного розвитку.   Знайомство з концепцією SMART-цілей SMART - це акронім, який описує основні характеристики ефективної мети: Specific (конкретна), Measurable (вимірна), Achievable (досяжна), Relevant (пов'язана з поточними завданнями та цілями) та Time-bound (обмежена за часом). Кожен із цих аспектів �

ШАГ логотип

Літній ІТ-табір

Перетворіть літні канікули на пригоду для вашої дитини

Детальніше

IT STEP SCHOOL

Ви мрієте, щоб ваша дитина із задоволенням йшла на уроки? Якщо відповідь ТАК - IT’S SCHOOL саме для вас!

Детальніше

ІТ для дітей

Хочете, щоб дитина розпочала кар’єру в IT? Не обов’язково чекати завершення навчання у школі😉

Детальніше

Набір триває

ІТ-освіта для дітей 7-14 років - це можливість допомогти їм обрати свою професію в майбутньому🧑‍💻 Встигніть забронювати місце в групі!

Детальніше

Пробні уроки

Щотижня в IT Step Academy проходять пробні уроки для дітей! Перелік усіх івентів шукайте у розділі "Заходи"

Детальніше

Цей сайт використовує Cookies

Політика конфіденційності