Комп'ютерна Академія IT Step - повноцінна IT-освіта для дорослих і дітей. Ми навчаємо з 1999 року. Авторські методики, викладачі-практики, 100% практичних занять.

Ви використовуєте застарілий браузер!

Ваш браузер Internet Explorer, на жаль, є застарілим. Ця версія браузеру не підтримує багато сучасних технологій, тому деякі функції сайту можуть працювати з помилками. Рекомендуємо переглядати сайт за допомогою актуальних версій браузерів Google Chrome, Safari, Mozilla Firefox, Opera, Microsoft Edge

Телефон повинен бути в форматі
Х ХХХ ХХХ-ХХ-ХХ
надіслати sms

Start in IT: Як пройшла перша конференція для тих, хто мріє про ІТ

У Львові відбулася конференція Start in IT 2019. Захід цієї осені пройшов у найбільших містах України. Конференція зібрала тих, хто мріє про роботу в ІТ, але не знає, з чого почати. Старшокласники, студенти, люди інших професій – усіх їх об’єднало бажання працювати у прогресивному світі технологій!

На конференції виступили розробники, дизайнери, рекрутери, HRи провідних ІТ-компаній Львова, а також керівник і викладачі IT Step Academy. Вони поділилися власним досвідом та секретами, як побудувати успішну кар’єру.  Ми записали найцікавіші моменти їхніх промов.

 

Наталія Николишин рекрутер в ІТ-компанії Sigma Software

«Я – гуманітарій і хочу в ІТ: що обрати?»

 

Наталія сама прийшла в ІТ з юриспруденції, тож на власному досвіді знає, що ІТ – це сфера можливостей! Адже, за статистикою, у технічних компаніях 43% вакансій – це нетехнічні спеціальності. А отже – шанс влаштуватися на роботу для тих, хто має навіть інші професії, не пов'язані з розробкою продукту. Зокрема, до таких посад належать HR, рекрутер, тренінг-менеджер, PR-менеджер, івент-менеджер, сейлз-менеджер, офіс-менеджер.

 

За словами Наталії, навіть гуманітарію реально стати розробником, просто доведеться більше часу приділити, аби вникнути у сферу. Та важливими абсолютно для всіх є soft skills. Часом, ці навички навіть важливіші за технічні, адже робота в ІТ – це робота в команді.

 

Поради рекрутера для тих, хто хоче в ІТ:

  • Цікавтеся ІТ-сферою
  • Оберіть фокус
  • Відвідайте спеціалізовані курси
  • Вчіть англійську
  • Постійно розвивайтеся
  • Любіть те, що ви робите
  • Не забувайте про вашу гуманітарну освіту

 

Олексій Шатєєв – директор IT Step Academy Lviv

«Як потрапити в ІТ?»

 

Олексій потрапив в ІТ чотири роки тому, побудувавши на той час успішну кар’єру в міжнародному рітейлі. Сьогодні він керує одним з найбільших спеціалізованих ІТ-закладів Львова. Олексій наголошує: вік точно не є визначальним фактором при старті роботи в  ІТ.

 

Але сьогодні недостатньо просто хотіти потрапити у цю сферу, бо конкуренція надто велика. Тому важливість професійної ІТ-освіти увесь час зростає.

«Жодні курси не роблять з тебе професіонала. Вони можуть допомогти лише підвищити вже існуючу кваліфікацію. Особливо, якщо людина перепрофільовується – тоді спеціалізована освіта дуже важлива. Компанії зараз хочуть професіоналів. Важливо вміти працювати з кількома технологіями, а не бути вузькоспеціалізованим працівником. Адже світ технологій постійно змінюється, айтішники увесь час працюють на різних проектах. Тому ми в IT Step Academy ґрунтовно підходимо до професійної ІТ-освіти, яка триває 2,5 роки і дає достатній рівень знань, щоб знайти себе у будь-якій ніші ІТ», – говорить Олексій Шатєєв.

Він нагадав, що в IT Step Academy спеціалізовану освіту можна здобути за трьома напрямками: розробка ПЗ, комп’ютерна графіка та дизайн, мережі та кібербезпека. А також є багато річних і піврічних ІТ-курсів.

 

 

Юлія Голубенко – HR People Partner/Location Lead у компанії Sigma Software

«Гола правда про ІТ. Як побудувати успішну кар'єру?»

 

Юлія – сертифікований кар'єрний коуч. Її професійний досвід – майже 10 років на державній службі керівником відділу кадрів та більш ніж три роки на позиції HR в ІТ-сфері.

 

Вона зізнається, що найбільший міф, під дією якого люди прагнуть увійти в ІТ – це великі гроші. Так, у цій сфері дійсно можна непогано заробити, але для цього потрібно бути професіоналом.

 

«Для успішної кар’єри в ІТ, крім професійних, потрібна наполегливість, здатність швидко навчатися і позитивно сприймати зворотній зв’язок – як похвалу, так і критику. Шанси знайти роботу в ІТ сьогодні великі. Однак просто закінчити курси або університет вже недостатньо. Потрібно більше часу приділяти самоосвіті. Потрібно розуміти, що робота в ІТ – це постійне навчання», – говорить Юлія.

 

Щодо мотивації, то тут важливі не тільки гроші. Гроші важливі лише до того моменту, доки людина не задовольняє свої базові потреби. Наступний рівень – це соціальні зв’язки, кар’єра, цікавість роботи, що не менш важливо за гроші.

 

 

Наталія Дмитренко – рекрутер у компанії Core Value Inc.

«Як продати себе компанії? Чому  HR говорить вам «ні»?»

 

Наталія бачила не одного кандидата на різні посади і поділилася професійними порадами, як краще підготуватися до співбесіди. За її словами, ще на етапі складання резюме варто звернути увагу на такі моменти:

  • Фотографія і контакти
  • Освіта (не забувати про додаткові курси та сертифікації)
  • Реальні навички, якими ви володієте, а не стандартний перелік
  • Досвід роботи
  • Додаткова інформація (іноземні мови, досвід поза основною діяльністю)

 

«На співбесіді потрібно бути чесним, але не надто відвертим. Бувають кандидати, які перетворюють зустріч із рекруте ром на монолог про власне життя і проблеми. Якщо не знаєте відповіді на якуесь питання, не соромтеся про це сказати і попросити час на роздуми. Тож якщо ви хочете в ІТ – однозначно варто спробувати і не боятися! Навіть якщо спочатку не все буде вдаватися. Сьогодні є дуже багато можливостей: стажування, курси при ІТ-компаніях. Це шанс спробувати себе у цій галузі», – говорить Наталія.

 

Вік, за її словами, взагалі не впливає на пошук роботи в ІТ. Роботодавці дивляться на професійні якості і на те, яку користь ви можете принести компанії.

 

 

Ганна Матвійчук – Business Analysis & Product Management Competence Partner у ІТ-компанії  SoftServe

«Вплив мотивації на ефективність у роботі»

 

Ганна допомагає побудувати бізнес-процеси у компанії таким чином, щоб вчасно і якісно забезпечувати потребу в працівниках різних напрямків.

 

Вона розповіла, яка роль мотивації у тому, аби ефективно виконувати роботу і досягати успіху. І цей момент важливий не лише для працівника, але й для працедавця. Адже якщо підлеглі не мотивовані, не мають достатньо комфортних умов для роботи – результат роботи теж буде не дуже добрий.

 

Згідно з дослідженнями, ефективність роботи лише на 25% залежить від знань. Ще 25% відіграють навики та вміння. А от інші 50% – це мотивація, тому її роль дуже велика!

 

Від чого залежить мотивація?

  • Справедлива система винагороди і стимулювання
  • Чітка постановка цілей і завдань
  • Формулювання чітких очікувань від роботи, системи винагород і майбутнього розвитку
  • Приємне оточення на робочому місці (тут важливим є стосунки з колегами, команда без «токсичних» людей)
  • Визнання досягнень
  • Наявність культури лідерства у компанії

 

Отже, мотивація надихає людину розширити свої знання, розкрити свій потенціал. Крім того, мотивований працівник відповідальніше ставиться до своєї роботи та легко сприймає зміни у компанії. Іншими словами, чим більше мотивовані працівники, тим вигіднішим і успішнішим буде бізнес.

 

Нік Воронін – арт-директор, дизайнер, викладач IT Step University

«Як айтішнику жити на повну та чому важливий баланс між роботою та відпочинком?»

 

Нік Воронін – один із найвідоміших львівських дизайнерів, у цій сфері він вже понад 15 років. За цей час створив безліч резонансних проектів. Веде дуже активний спосіб життя, тож як ніхто усвідомлює, що між роботою та відпочинком потрібно тримати правильний баланс.

 

Рецепти, аби досягти успіху:

  • Працювати треба важко 24/7
  • Ніколи не зупинятися вчитися
  • Не боятися приймати виклики. «Якщо ваші цілі вас не лякають, значить, вони занизькі»
  • Біти відданим і пристрасним у своїй справі
  • Не забувати про відпочинок: якщо робота сидяча, за комп’ютером, значить відпочивати потрібно активно

 

Валерій Ясаков – СЕО у компанії Benamix

«ТОП-5 помилок айтішника-початківця»

 

Валерій має понад сім  років досвіду управління та більш ніж 250 успішно виконаних проектів.  Співпрацював з Microsoft, Samsung, Crocs, Cisco та іншими гігантами індустрії. Тому, виходячи з власного досвіду, розповів про поширені помилки початківців:

 

5) «Я знаю все»

4) Відсутність планів та амбіцій

3) Говорити лише про проблеми, але не шукати рішення

2) Страх робити помилки

1) Не помилка,а порада: робіть більше, ніж від вас очікують!

 

Валерій говорить, що люди часто мають ілюзії щодо навчальних курсів. Однак професійна освіта важлива як фундамент, аби визначитися, в якому напрямку рухатися.

 

За його словами, помилятися – це нормально. «Але дуже важливо не дозволяти себе ображати через помилки. Якщо ви бачите, що компанія до кожної помилки ставиться дуже погано, йдіть звідти! Головне, що вам необхідно зрозуміти, що ІТ – це дійсно ваше», – радить Валерій.

 

Олег Новосад – Software Application Architect в ІТ-компанії SoftServe

«Зустріч з реальністю! Курс молодого бійця, або Твої перші 100 днів в компанії»

 

Олег вже понад 10 років займається розробкою програмного забезпечення. Окрім роботи в компанії SoftServe, є засновником та CEO компанії з розробки програмного забезпечення. Також успішно впроваджує власний цікавий стартап. Тож він поділився секретами, як початківцю «вижити» на новому місці праці в ІТ.

 

Поради для айтішників-початківців:

  • Чужого навчайтесь і свого не цурайтесь
  • Сертифікуйтеся, де є така можливість
  • Читайте статті, книжки, документацію, відвідуйте конференції та воркшопи

 

Потрібно бути готовим до того, що на початку для вас буде багато нової інформації та знайомств. Однак не варто сильно переживати: у більшості випадків за вами закріплять ментора, який допомагатиме адаптуватися.

 

Тетяна Свірідова – Software Engineering Manager у компанії EРАМ

«Жінка в ІТ: успіх чи провал?»

 

Тетяна будує успішну кар’єру в цій галузі, віртуозно управляє ІТ-проектами і точно знає, як дівчатам досягти успіху у сфері інформаційних технологій.

 

Та чи завжди жінці легко побудувати кар’єру в ІТ? Тетяна зізнається, що їй довелося стикатися з гендерними стереотипами. Однак тут, за її словами, все залежить від жінки: головне – бути професіоналом, розвиватися, не боятися доносити свою думку, і тоді до неї почнуть прислухатися.

 

Крім того, Тетяна наголошує на важливості вивчати англійську мову. Часом знання іноземної важливіше за технічні навички.

 

А для успішної кар’єри в ІТ пропонуємо почати з якісної освіти! В IT Step Academy розпочинається навчання за багатьма напрямками: розробка програмного забезпечення, комп’ютерна графіка та дизайн, мережі та кібербезпека. Також стартують курси з інтернет-маркетингу, моделювання в Autodesk 3ds Max. З повним переліком навчальних курсів ви можете ознайомитися на сайті, а також отримати консультацію за телефоном (067) 557-87-06.

Замовити зворотній дзвінок
Літній ІТ-табір
Перетворіть літні канікули на пригоду для вашої дитини
IT STEP SCHOOL
Ви мрієте, щоб ваша дитина із задоволенням йшла на уроки? Якщо відповідь ТАК - IT’S SCHOOL саме для вас!
ІТ для дітей
Хочете, щоб дитина розпочала кар’єру в IT? Не обов’язково чекати завершення навчання у школі😉
Набір триває
ІТ-освіта для дітей 7-14 років - це можливість допомогти їм обрати свою професію в майбутньому🧑‍💻 Встигніть забронювати місце в групі!
Пробні уроки
Щотижня в IT Step Academy проходять пробні уроки для дітей! Перелік усіх івентів шукайте у розділі "Заходи"

Цей сайт використовує Cookies

Політика конфіденційності