Комп'ютерна Академія IT Step - повноцінна IT-освіта для дорослих і дітей. Ми навчаємо з 1999 року. Авторські методики, викладачі-практики, 100% практичних занять.

Ви використовуєте застарілий браузер!

Ваш браузер Internet Explorer, на жаль, є застарілим. Ця версія браузеру не підтримує багато сучасних технологій, тому деякі функції сайту можуть працювати з помилками. Рекомендуємо переглядати сайт за допомогою актуальних версій браузерів Google Chrome, Safari, Mozilla Firefox, Opera, Microsoft Edge

Телефон повинен бути в форматі
Х ХХХ ХХХ-ХХ-ХХ
надіслати sms

Випускники IT Step: про пошуки першої роботи, поради студентам та ІТ-сферу під час карантину

ІТ – сфера цікава, перспективна і дуже гнучка. Особливо зараз, в умовах карантину, коли світові прогнозують глобальну кризу і зростання безробіття, більшість ІТ-компаній продовжує працювати дистанційно та зберігає робочі місця своїм працівникам.

 

Ми поспілкувалися з випускниками IT Step Academy про те, як вони починали свій шлях в галузі інформаційних технологій, де знайшли себе та як їм працюється в умовах карантину. Сьогодні це успішні ІТ-фахівці, які працюють у відомих компаніях і не шкодують, що обрали саме цю галузь.

 

Василина Бесь, UI/UX Designer & Developer у компанії Globallogic

 

 

Василина вже шість років працює у сфері UI/UX. Свого часу вона вступила до академії, не маючи поняття, що таке дизайн, як сама зізнається. Однак навчання її захопило настільки, що дівчина зрозуміла: хоче займатися 3D-моделюванням. І після закінчення академії разом з братом вони створили власну 2D інді-гру.

 

«Відтоді я почала свій шлях ілюстратора та UI дизайнера. Це була моя перша робота. Після старту гри на ринку ми вирішили рухатись в напрямку розробки додатків для зарубіжних замовників. Я потихеньку переросла в UI/UX дизайнера. Паралельно я викладала Adobe Photoshop і Illustrator для дітей, і це був крутий досвід! «Юайщиком» в команді я пропрацювала чотири роки, після чого мене взяли на роботу в одну з кращих IT-компаній в Україні – Globallogic, де я проявила себе як хороший спеціаліст», – розповідає Василина.

 


Вона наголошує, що їй дуже знадобилися знання з 3D-моделювання, які вона здобула під час навчання. Адже дівчина – єдина серед працівників у львівському офісі, що знає 3D.

 

«Академія дала мені дуже багато знань у різних напрямках: монтування відео, обробка звуку, робота з анімацією і створення веб-сторінок з допомогою html/CSS… Хочу сказати, що потрібно вчити все і потроху, вдосконалювати основні навички до рівня «бог». І пам'ятати:  чим більше ти знаєш, тим більше тебе цінуватимуть як спеціаліста. І, звісно ж, треба не забувати про англійську мову – це зараз дуже важливо і без неї нікуди!», – запевняє дизайнер і додає, що цьогоріч вона побувала з командою у США в робочій поїздці.

 

Василина наголошує, що її професія в разі потреби дозволяє їй не прив’язуватися до офісу.

 

«Під час карантину ми працюємо віддалено від офісу,  з моєю професією я можу працювати, не виходячи з дому. Усі необхідні речі, які мені потрібні для роботи, у мене є: це ноутбук та хороший настрій. Із своїм менеджером та командою я спілкуюсь у месенджерах та поштою. Свою виконану роботу я показую замовниками онлайн або шарю з ними прототипи. Обрати сферу IT дуже розумно, адже ти можеш працювати в любому куточку світу і з різними людьми», – розповіла дизайнер.


 

Руслан Костюк, Middle Full Stack developer у компанії UKEESS

 

 

Руслан у  2018 році здобув освіту за напрямком «Розробка програмного забезпечення» в IT Step. Свою роботу знайшов ще під час навчання в академії.

 

«Один з випускників академії, окрім роботи у компанії, мав свій власний проєкт на фрілансі. Він шукав людей з академії, які б йому допомогли у цьому проєкті. Тож звернувся до одного з викладачів IT Step, який і порекомендував мене. Після декількох місяців спільної роботи цей випускник вже порекомендував мене у своїй компанії. Так мене запросили на співбесіду, яку я успішно пройшов. Тепер вже працюю у цій компанії два з половиною роки», – розповідає Руслан.

 

Його історія – приклад того, як працює нетворкінг. І наскільки важливо перебувати в спільноті однодумців ще під час навчання, налагоджувати корисні зв’язки та дізнаватися більше про ІТ-компанії Львова.

 

Студентам Руслан радить не обмежувати себе тільки лекціями, а й не забувати займатись самостійно. Робити власні проєкти, можливо, навіть на технологіях, які вони не вивчали. За його словами, це дозволить у майбутньому легко вивчати нові мови, бібліотеки, фреймворки, з якими вони ще не знайомі.

 

«В умовах карантину ІТ-компанії працюють віддалено. У нашій компанії всі активно працюють, спілкуються між собою, а також з клієнтами. Адже не так важливо, чи працюєте ви з офісу, чи з дому. Головне – щоб всі в команді працювали на «одній хвилі», – підсумував розробник.


 

Альона Березіна, Head Designer, UI/UX Designer у компанії SelfCAD

 

 

Альона навчалася за напрямком «Комп’ютерна графіка та дизайн» в IT Step Academy. Вона розповідає, що велику роль в її кар’єрі зіграла комунікація.

 

«Я розповідала про те, чим захопилась, що дізнаюся про, якою має бути реклама, логотипи тощо. Мені почали, як і всім дизайнерам-початківцям, давати маленькі проєкти, за які особисто я не брала гроші. Проте роботи оцінювали самі клієнти і вважали за потрібне оплатити. Так ти формуєш портфоліо. До речі, варто зазначити, що чим вищий твій ріст та досвід, тим частіше портфоліо переглядається і переробляється. Спочатку ти будуєш своє ім’я, доводиш, що ти хороший спеціаліст. Пізніше це працює зворотньо. Це нелегко. Проте якщо багато вчитись, то результат буде дуже швидко», – ділиться своїм рецептом успіху дизайнерка.

 

Вона радить студентам і випускникам, які тільки-но почали шукати роботу, ніколи не обманювати про свій досвід.

 

«Якщо ти студент, то будь ним, але покажи що саме вмієш і знаєш. Стажери так само потрібні і саме їх легше навчити під компанію. Треба пробувати, старатись, віддаватись продукту. Де шукати проєкти? Можна почати зі знайомих. Завжди в колі знайомих є хтось, кому треба гарний дизайн для чогось.

 

Я почала працювати з 2D-графікою і спочатку казала, що 3D та веб-дизайном не буду займатися ніколи в житті. Але так сталося, що я працювала на проєктах, які вимагали знання 3D і вебу. Я це вміла, бо академія дає розвиток у всіх напрямках. І так поступово я «докотилась» до UX/UI дизайнера, пізніше і до арт-директора та тім-ліда. Зараз я Head Designer у компанії. Виконую деякі обов’язки з маркетинговою складовою, UX/UI дизайн так само за мною. Проте я далі вчусь онлайн. Карантин для цього – чудова нагода», – розповідає Альона.

 

Умови карантину, за її словами, нічого не змінили в плані роботи.

 

«Ми спокійно працюємо з дому. Усі робочі процеси з технічної сторони у нас були налагоджені і до цього. Адже, в моєму розумінні, потреба попрацювати віддалено буває у кожного дизайнера чи розробника. Деколи це просто необхідно і саме тому у нас це must have в команді», – говорить дизайнерка.

 

Також вона дала поради студентам: «Найважливіша порада – це розуміти, що від самого себе залежить 80% успіху. Академія дасть всі інструменти і навіть те, як ними скористатись. Проте треба робити всього вдвічі більше і дійсно любити свою професію. Ну а потім буде і заробіток».

 

Микола Пелип, DevOps у компанії SoftServe

 

 

Микола вчився в академії на напрямку «Системне адміністрування та мережеві технології». Свою першу роботу шукав на сайтах з пошуку роботи. А ще наголошує, що зараз хорошу вакансію можна «виловити» і в соцмережах, зокрема в LinkedIn.

 

«Важливо розвивати свою мережу LinkedIn, правильно заповнити профіль, навички, опис про себе, правильне фото. Ніхто не любить надлишковості», – говорить він.

 

Зараз він з колегами, як і працівники більшості ІТ-компаній, працюють віддалено через карантин. Та це, на думку Миколи, аж ніяк не погіршує ситуацію з його роботою.

 

«Працюю з дому, як і колеги. Мені дуже пощастило мати професію, коли ти застрахований від різних зовнішніх чинників, як от пандемія. Уся комунікація у нас цифрова. Крім того, в умовах карантину можна не тільки працювати, а й активно шукати нові можливості. До прикладу, під час карантину я отримую більше пропозицій розглянути позиції, ніж будь-коли», – додає айтішник.

 

А ще він радить студентам та випускникам ніколи не ставити технології вище за людські взаємини – на проєкті, в компанії. Також підкреслює, що потрібно розвивати soft skills – всім хочеться працювати із приємними людьми.

 

Ось такі історії успіху випускників IT Step Academy, які сьогодні стали кваліфікованими ІТ-фахівцями. Сфера інформаційних технологій лише посприяла їхньому розвитку. Якщо вас цікавить ІТ, запрошуємо на навчання за напрямками: розробка ПЗ, комп’ютерна графіка та дизайн, мережі та кібербезпека. Деталі на сайті.

 

 

Розмовляла Ольга Іващук

Замовити зворотній дзвінок
Літній ІТ-табір
Перетворіть літні канікули на пригоду для вашої дитини
IT STEP SCHOOL
Ви мрієте, щоб ваша дитина із задоволенням йшла на уроки? Якщо відповідь ТАК - IT’S SCHOOL саме для вас!
ІТ для дітей
Хочете, щоб дитина розпочала кар’єру в IT? Не обов’язково чекати завершення навчання у школі😉
Набір триває
ІТ-освіта для дітей 7-14 років - це можливість допомогти їм обрати свою професію в майбутньому🧑‍💻 Встигніть забронювати місце в групі!
Пробні уроки
Щотижня в IT Step Academy проходять пробні уроки для дітей! Перелік усіх івентів шукайте у розділі "Заходи"

Цей сайт використовує Cookies

Політика конфіденційності