Комп'ютерна Академія IT Step - повноцінна IT-освіта для дорослих і дітей. Ми навчаємо з 1999 року. Авторські методики, викладачі-практики, 100% практичних занять.

Ви використовуєте застарілий браузер!

Ваш браузер Internet Explorer, на жаль, є застарілим. Ця версія браузеру не підтримує багато сучасних технологій, тому деякі функції сайту можуть працювати з помилками. Рекомендуємо переглядати сайт за допомогою актуальних версій браузерів Google Chrome, Safari, Mozilla Firefox, Opera, Microsoft Edge

Телефон повинен бути в форматі
Х ХХХ ХХХ-ХХ-ХХ
надіслати sms

Чи кожен може бути розробником і чому онлайн-курси – не найкращий варіант для навчання?

Сьогодні професія розробника – одна з найбільш високооплачуваних  в Україні. Багато хто мріє бути девелопером, працювати в ІТ. Та чи кожен зможе бути програмістом? Які навички для цього потрібні? Чому онлайн-курси не зроблять за пару місяців з вас кваліфікованого фахівця? Про це в інтерв’ю розповідає керівник напрямку «Розробка програмного забезпечення» в IT Step Academy Богдан Любінський.

                                                     

– Чому курс триває кілька років? Невже основи не можна вивчити за кілька місяців?

 

– У нас навчання на професійній комп'ютерній освіті триває 2,5 роки. Протягом цього часу ми розглядаємо різноманітні мови та технології, які студентам знадобляться у подальшій роботі: наприклад, .NET, Java, С, С++ та багато іншого. Студенти вчаться створювати алгоритми, опановують об’єктно-орієнтоване програмування, працюють у команді. Загалом за весь час навчання вони проходять близько 30 технологій і мов програмування.

 

Під час навчання ми стараємося не перевантажувати студента різноманітними технологіями, на відміну від інших курсів. Дуже часто до нас приходять люди з інших галузей, тому їм потрібно адаптуватися протягом першого семестру. Вони мають змогу зрозуміти, що таке програмування, і які завдання вони зможуть вирішувати. І вже після того, як провчаться півроку, студенти обирають, що їм цікавіше – розробка програмного забезпечення чи адміністрування. З другого семестру матеріал подається інтенсивніше. Тут можна навести приклад занять в спортзалі. Ніхто не починає зі штанги у 100 кг, навантаження завжди збільшують поступово.      

 

– Зараз багато курсів пропонують швидке вивчення якоїсь однієї мови чи технології. Чому важливо знати кілька технологій і мов програмування?  

 

– Знаючи декілька мов, ти завжди будеш більш конкурентоспроможним на ринку. Одні технології сьогодні в ТОПі, а завтра можуть втратити популярність. І тоді знову доведеться витрачати час на опанування нових. Наприклад, візьмемо Java. Особисто я не вважаю, що її можна вивчити дуже швидко. Якщо людина-новачок потрапляє на короткочасні курси з вивчення суто Java, яких зараз багато, їй все одно потрібно вже орієнтуватися в цьому. Адже ця технологія передбачає, що ти вже дещо знаєш у програмуванні, або тобі доведеться докласти багато зусиль для того щоб опанувати супутні технології для професійного використання (бази даних, веб-програмування тощо). Ми ж навчаємо студентів поступово і «з нуля» різноманітним технологіям, які використовуються не тільки в Java, але і в інших популярних мовах. Це дозволить їм з легкістю засвоїти Java за два  місяці навчання в IT Step Academy.

 

– Що в результаті уміє випускник IT Step Academy? Якого фахівця ми отримуємо?

 

– Наше навчання ми порівнюємо з принципом швейцарського ножа. У звичайному швейцарському ножі, крім леза, є додаткові речі, наприклад, відкривачка, штопор. Вони, можливо, зараз не потрібні, але в майбутньому стануть корисними.

 

Тому аналогічний підхід застосовуємо і ми. Наші випускники зможуть розробляти різноманітні додатки для персональних комп’ютерів типу пакету Office – Word, Exсel; мережеві додатки – такі, як Skype, а також web-додатки (сайти) та мобільні додатки. Крім того, випускники можуть створювати комп’ютерні ігри на Unity. Ну і,звичайно, працювати в команді, збирати вимоги до продукту, створювати специфікацію, будувати правильну архітектуру своїх продуктів та тестувати свої рішення.

– Чи всім підходить професія девелопера? Якими навичками потрібно володіти, щоб працювати у сфері розробки?

 

– Перш за все, людина повинна бути психологічно на це налаштована. Якщо є велике бажання, можна досягнути багато чого. У нас були поодинокі прикладі студентів, які мали і хороше логічне мислення, математичну культуру, і знання іноземної мови, але вони не стали айтішниками, бо не мали найголовнішого – мотивації.

 

Чи можуть бути гроші мотивацією? Можливо, для когось – так. Але загалом я б не ставив високу зарплату основною ціллю.

 

Щодо попереднього досвіду, наші студенти далеко не всі мали технічну освіту. Деякі взагалі приходять одразу після школи або зовсім з інших галузей. Наприклад, серед наших студентів був професійний спортсмен. Коли він до нас прийшов, він навіть мишкою не вмів користуватися і не знав англійської. Але мотивація і наполегливість допомогли йому стати успішним. Він жив з родиною у Червонограді, тож щовечора приїжджав до Львова на пари, а додому повертався майже опівночі. Ночами виконував домашні завдання. Згодом почав писати різноманітні програми і повністю занурився у сферу ІТ.

– Чи потрібно добре знати англійську мову?

 

– Насправді шансів у людини, яка знає англійську, значно більше. Більшість ІТ-компаній вимагають достатнє володіння іноземною мовою. Для навчання у нас високе знання англійської не потрібне. Адже студенти під час навчання у будь-якому випадку підтягнуть технічні терміни. Але для подальшої роботи, безперечно, потрібно вчити.

 

– У чому перевага стаціонарного навчання над онлайн-курсами?

 

– Навіть якщо класний спеціаліст тобі буде показувати, як щось робити, він це показуватиме віддалено. Найкраща комунікація – це спілкування наживо. Ти маєш більше шансів зрозуміти матеріал, попросити викладача про допомогу. До того ж, навчання в академії дисциплінує і мотивує вчитися систематично, а не коли є настрій.

 

Нагадуємо, що вже стартував набір на наступний потік навчання на напрямку «Розробка програмного забезпечення». Запрошуємо старшокласників, студентів, представників інших професій опанувати ще одну затребувану спеціальність. Якщо ви відчуваєте, що ІТ – це для вас, не бійтесь спробувати, а ми вам у цьому допоможемо!

 

Дізнатися більше про навчання можна за тел. (067) 557-87-06 та за посиланням. 

Замовити зворотній дзвінок
Літній ІТ-табір
Перетворіть літні канікули на пригоду для вашої дитини
IT STEP SCHOOL
Ви мрієте, щоб ваша дитина із задоволенням йшла на уроки? Якщо відповідь ТАК - IT’S SCHOOL саме для вас!
ІТ для дітей
Хочете, щоб дитина розпочала кар’єру в IT? Не обов’язково чекати завершення навчання у школі😉
Набір триває
ІТ-освіта для дітей 7-14 років - це можливість допомогти їм обрати свою професію в майбутньому🧑‍💻 Встигніть забронювати місце в групі!
Пробні уроки
Щотижня в IT Step Academy проходять пробні уроки для дітей! Перелік усіх івентів шукайте у розділі "Заходи"

Цей сайт використовує Cookies

Політика конфіденційності